Månadens matchning: Tommy och Anna på Nordic Guarantee

Att Anna Friberg kammade hem jobbet som portfolio manager på Nordic Guarantee var egentligen en ren slump. Hon hade från början inte ens valt att söka tjänsten utan blev övertalad av Susanna på Resebemanning som tyckte att den skulle passa henne perfekt.
– Och vad rätt hon hade, jag stormtrivs, säger Anna.

Anna Friberg hade jobbat i resebranschen under många år, bland annat på Scanworld, som sales manager på Travel Clearing och senast som resebyråchef på Täby Resebyrå. Nu tyckte hon att det var dags att prova någonting nytt, och gärna lite närmare hemmet. Resebemanning hade hon varit i kontakt med tidigare men då gällde det bara ett vikariat. Denna gång var den utlysta, fasta tjänsten desto mer lockande.
– Jag var på en spontanintervju hos Resebemanning och fick frågan om jag hade sökt tjänsten hos Nordic Guarantee, men det hade jag inte. Jag blev rekommenderad att söka och blev relativt snabbt kallad på intervju. Det blev en hel del möten och till slut blev jag erbjuden jobbet, berättar Anna.
Det var under hösten 2016 som Tommy Tvinghagen, senior portfolio manager på Nordic Guarantee, började fundera på en nyrekrytering. Under Travel News Market i november samma år sökte han upp Resebemanning och förklarade sitt personalbehov.
– Vi behövde någon med erfarenhet från resebranschen som skulle ansvara för nykundsbearbetning men även vara kundansvarig för befintliga kunder, säger Tommy.

Anna blev en perfekt match
Under rekryteringsprocessen hade Tommy och hans kollegor först ett långt möte med Resebemanning, därefter blev de presenterade för fyra olika kandidater. Två av dessa gick sedan vidare och fick träffa högre chefer inom Nordic Guarantee. Tommy är väldigt nöjd med att valet slutligen föll på Anna.
– Anna uppfyllde alla våra önskemål, säger Tommy. Hon är väldigt engagerad, en självständig person som inte är rädd att anta nya utmaningar. Då vi inte är ett reseföretag utan en leverantör till resebranschen är det mycket nytt att lära sig. Detta har Anna hanterat mycket bra och snabbt kommit in i de nya arbetsuppgifterna.
Själv tycker Anna att det är toppen på sin nya arbetsplats.
– Det var lätt att komma in och bli en i gänget. Eftersom jag har bytt bransch så är det mycket nytt men jag får alla hjälpmedel som behövs, säger hon.
Tommy anser att det har funnits flera fördelar med att ta hjälp av Resebemanning istället för att på egen hand sköta rekryteringen. Att Resebemanning har ett stort kontaktnät, vilket har frigjort mycket tid för företaget, är en. Tommy uppskattar också att det var en extern part som sålde in tjänsten på ett neutralt och förtroendefullt sätt.
Kan du rekommendera Resebemanning för kollegor i branschen?
– Absolut, de verkar ha ett stort kontaktnät och är mycket engagerade under hela processen. Mycket bra och trevliga att jobba med, summerar Tommy.

Är DITT företag i behov av extra personal? Vi på Resebemanning är experter på bemanning och rekrytering inom resebranschen, besöksnäringen och mötesindustrin. Kontakta oss så berättar vi hur vi kan förse din arbetsplats med kompetenta, erfarna och glada medarbetare! Vi hittar alltid en arbetsrelation med passion.